Retket

Retket

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

Mikäli teillä on enemmän aikaa Helsingissä, suunnittelemme teille mielellämme päiväretken tai muutaman päivän kestävän matkan Etelä-Suomessa. Tältä sivulta löydätte muutamia ehdotuksia, miten voitte viettää aikanne Etelä-Suomessa. Tietysti otamme huomioon teidän toivomukset ja tarpeet.

Porvoo: Vanhan kaupungin idylli ja sen maalaukselliset puutalot kuuluvat maamme suosituimpiin nähtävyyksiin. Bussin lisäksi Porvooseen pääsee myös laivalla kuuluisan ja kauniin saariston kautta. Toivoessanne järjestämme teille käynnin historiallisessa kartanossa Porvoon lähellä, missä voitte samalla nauttia herkullista lounasta.

Hvitträsk ja Fiskars: Arkkitehtuuria ja vanhaa käsityötä Kuninkaantien varrella Suomen merkittävimpien arkkitehtien Saarisen, Lindgrenin ja Geselliuksen yhteinen ateljee ja koti Hvitträsk edustaa kansallisromanttista tyyliä ja on nykypäivänä mielenkiintoinen museo. Fiskars, aikoja sitten rautaruukki, on tänä päivänä yksi Suomen kauneimmista kylistä. Fiskarsissa voimme vierailla monen muotoilijan ja taiteilijan ateljeissa, joissa he esittelevät teoksiaan.

Ainola ja Tuusulanjärvi: Säveltäjä Jean Sibeliuksen koti Ainola on nykyisin museona toimivana rakennus, joka sijaitsee inspiroivan Tuusulanjärven rannalla.

Hämeenlinna: “Sibeliuksen ja tuhannen järven maa” vain 100 km Helsingistä pohjoiseen sijaitsee Hämeenlinna, joka on Suomen vanhin sisämaakaupunki. Näytämme teille maamme tunnetuimman säveltäjän Sibeliuksen syntymäkodin, kaupungin ihastuttavia luonnonpuistoja ja keskiaikaisen linnan. Hämeenlinnasta alkaa Suomen järvialue ja mikäli haluatte, järjestämme teille kesällä ihanteellisen veneretken.

Turku: Entinen Suomen pääkaupunki Turku on Suomen vanhin kaupunki ja sijaitsee Aurajoen äärellä. Vanha satamakaupunki on Suomen viidenneksi suurin. Mm. Turun linna ja Tuomiokirkko, vanha kauppatori sekä monet mielenkiintoiset museot ovat käynnin arvoisia. Tämän kaiken lisäksi Turun saaristo on tunnettu kauneudestaan.

Tammisaari ja Hanko: Aurinkoinen puutarhakaupunki Tammisaari on suosittu lomakohde. Kävelyretki vanhassa kaupungissa on elämys kenelle tahansa. Hanko on Suomen eteläisin kaupunki ja merinäkymää ihaillaan monista paikoista.